fbpx

Vi har verdens mest energieffektive byggeri

Kan du se dig selv i visionen? Forestil dig:
I 2040 er al ny bebyggelse tilpasset energioptimering og moduleret, så boliger, forretninger og kontorer nemt og fleksibelt kan ombygges. Der er påbud om, og tilskud til, opgradering af gamle boliger, så vi hele tiden øger klimahensynene. Opvarmning sker med sol, jordvarme og varmepumper. I 2040 vil der være en helt ny industri omkring lokal energiproduktion, som spirer frem efter ny lovgivning, som motiverer til udvikling af ny teknologi og nye forretningsområder. 

Danmarks byggeindustri skal være førende inden for energieffektivitet, både i konstruktionen og driften af bygningerne. Energiforbruget og CO2-udledningen skal vurderes fra vugge til grav.

De Grønne ønsker at motivere til energirenovering af den ældre boligmasse. Alle boliger skal have nytte af energioptimering og smarte energiformer. Der vil opstå flere grønne jobs inden for klima- og energitilpasninger af bygninger.

Gældende standarder skal udfordres og løbende forbedres, så ny teknologi og forretningsmodeller kan udvikles. Nye byggenormer skal sikre, at vi kan udvikle fleksible løsninger, frem for at være bundet til fastlåste standarder.Byggematerialer skal være bæredygtige at fremstille og at anvende. Flere naturlige materialer vil skabe sundt indeklima, træ kan bruges i bærende konstruktioner, og vi får højere afgifter på energikrævende produktion af cement og stenuld. 

Færre forurenende og usunde boliger – Flere energieffektive, fleksible og sunde bygninger

De Grønnes 2040-vision (intro)

  1. Danmark er en grøn vindernation
  2. Det betaler sig at være grøn
  3. Vores arbejdsliv er fleksibelt igennem hele livet
  4. Danmark i forstærket internationalt samarbejde
  5. Vi bruger jorden bæredygtigt
  6. Vores fødevarer er bæredygtige
  7. Vi deler selvkørende elbiler og nyder bilfrie byer
  8. Vi har verdens mest energieffektive byggeri

Støt De Grønne med en vælgererklæring:

Bliv medlem