fbpx

Vi deler selvkørende elbiler og nyder bilfrie byer

Kan du se dig selv i visionen? Forestil dig:
I 2040 er der meget få biler i bybilledet. Tidligere parkeringsområder er omdannet til udendørsservering, cykelstier, gågader og grønne kiler. Du har brug for en bil, så du finder og tilkalder den fra en app. Biler er ofte selvkørende, og som anden infrastruktur er de noget vi deler med hinanden. 

Bilerne skal så vidt muligt ud af bykernerne. De Grønne stiler efter halvt så mange biler og halvt så mange parkeringspladser i 2040. Vi skal dele vores elbiler, og vi skal have selvkørende elbiler og elbusser.

Vi skal indføre miljøzoner i byerne, hvis krav gradvis skærpes. Først udelukker vi gamle fossilbiler, og fra 2030 alle fossilbiler. Fra 2025 skal det være slut med at sælge nye fossilbiler.

Parkeringsområder skal vi omdanne til andre formål: cykelstier, gågader, udendørsservering, og byskove med forskelligartede træer og buske, højdeforskelle og vandløb.

Infrastrukturen til cykler og elcykler skal vi udbygge både i byerne og på landet.

Skat og moms på deleøkonomi reducerer vi, så det bedre kan betale sig at dele din (el)bil. Afgifter på benzin og diesel sætter vi gradvis op. Roadpricing og trængselsafgifter erstatter statens faldende indtægter fra registreringsafgifter.

Danmark skal være førende globalt testcenter for selvkørende biler, busser og lastbiler. Vi skal elektrificere vare- og godstransport. Miljøzoner omfatter varetransport. 

Der bliver færre jobs inden for transport, men til gengæld flere jobs inden for grønne fag, hvor der er brug for både hænder og menneskelig dømmekraft.

Mindre støj og røg – Mere plads 
Mere frisk luft og natur – Mere frihed

Næste: Vi har verdens mest energieffektive bygger

Støt De Grønne med en vælgererklæring:

Bliv medlem

i