fbpx

Vores fødevarer er bæredygtige

Kan du se dig selv i visionen? Forestil dig:
En lørdag aften i 2040 spiser du og dine gode naboer et festmåltid i jeres gårdhave. På menuen er lokalt dyrkede grønsager og muslinger. I får også kalvekød i dag, hvilket kun sker ved særlige lejligheder. Kalvekødet er fra den økologiske gård, der ligger lige uden for bygrænsen. Gårdens dyr bliver brugt til lokal naturpleje og slagtet efter et værdigt og godt liv.

I 2040 skal Danmark være foregangsland for en sund og grøn fødevareproduktion, der baserer sig på viden fra førende forskning og virksomheder. Vores fødevareproduktion bliver overvejende decentral og lokalt forankret med fokus på et sundt, rent, støj- og lugtfrit lokalmiljø. Der opstår nye forretningsmuligheder og jobs i den grønne fødevareindustri.

Danmark er internationalt anerkendt for en effektiv og bæredygtig fødevareproduktion, der udmærker sig ved tre ting: 1. Fødevarerne bidrager til at gøre mennesker sundere. 2. Fødevarerne er overvejende vegetariske og økologiske. 3. Avl af produktionsdyr er baseret på dyrevelfærd med respekt for det levende væsen og det levede liv.De Grønne ønsker, at den danske kødproduktion skal reduceres betydeligt og ikke overstige det, som landbrugsjorden i Danmark kan skaffe føde til. Der skal lægges betydelige grønne afgifter på kød, som afspejler klima- og miljøbelastningen. Slagterier decentraliseres, så dyretransporter forkortes eller helt elimineres. Danmarks fødevarebranche og forskere skal opretholder deres førende status i verden; fremover med fokus på innovative produkter (fx plante- og insektbaseret kød/protein), metoder (fx vertikalt landbrug) og modeller, for at udvikle verdens sundeste, mest etiske og grønneste fødevareproduktion.

Mindre stordrift – Mere kvalitet
Mindre kød – Mere grønt
Ingen kødfabrikker – Mere dyrevelfærd

Næste: Vi deler selvkørende elbiler og nyder bilfrie byer

Støt De Grønne med en vælgererklæring:

Bliv medlem