fbpx

Danmark er en grøn vindernation

Kan du se dig selv i visionen? Forestil dig:
I 2040 er dansk forskning og danske virksomheder globalt førende indenfor CO2-fangst og lagring, smartgrid og geotermi. En gruppe ingeniørstuderende opfinder en ny metode til at indfange og lagre CO2. Deres universitet sikrer, at metoden bliver patenteret, og Udenrigsministeriets erhvervsstøtte hjælper de unge idéfolk til at etablere virksomhed og få kontakt til udenlandske købere. Virksomhedens grønne teknologi skaffer eksportindtægter og styrker samtidig vores internationale ry som foregangsland på klimaområdet, som de næste nystartede virksomheder har nytte af. 

Danmark skal have de bedst mulige rammer for privat initiativ og grøn jobskabelse. Vores viden og teknologier til grøn omstilling skal generere store eksportindtægter.

De Grønne ønsker at øge statsstøtten til forskning og udvikling af teknologier og viden, som kan fremme den grønne omstilling.

Danmark skal gå forrest på klimaområdet, og vi skal eksportere produkter og knowhow til grøn omstilling. Danmark skal være førende inden for klima- og miljøvenlige teknologier og metoder til produktion, landbrug, transport, service og andre brancher.

Iværksættelse af klimavenlige teknologier skal have opbakning, så Danmark fastholder sin globale førerposition. Støtten er for en afgrænset periode. Markedskræfterne skal kunne overtage hurtigst muligt, fordi private virksomheder sikrer effektive og billige løsninger.

Borgerne skal nemt kunne efteruddanne sig fra sorte til grønne brancher. Vi skal skabe masser af grønne jobs.

Mindre hvilen på laurbærrene – Mere grøn innovation

Næste: Det betaler sig at være grøn

Støt De Grønne med en vælgererklæring:

Bliv medlem