fbpx

De Grønnes skole- og uddannelsespolitik

De Grønnes skole- og uddannelsespolitik

Hvis vi skal sikre fremtiden for Danmark, skal vi styrke uddannelsessystemet og i praksis realisere målet om et højt kvalifikationsniveau og almen dannelse hos børn og unge, når de forlader skolen.

Folkeskolen skal opgraderes med fokus på sikring af elevernes basiskvalifikationer, almen dannelse og et højt læringsudbytte. Vi går ikke ind for flere timer, men ønsker mere frihed til den enkelte skole og bedre rammer for – og kvalitet i – undervisningen.

 • De fagfaglige kompetencer skal sikres – fundamentet skal være i orden
 • Tydelighed, konsekvens og transparens skal bane vejen for øget disciplin og ro i klasserne
 • Viden og kompetencer inden for bæredygtighed og samfundsforståelse skal styrkes
 • Vi skal skabe motivation ved, at der noget på spil for både eleven og skolen

4 Responses

 1. Alt (næsten), hvad jeg har læst er jeg enig i. Jeg savner dog en mere pædagogisk og meningsfuld vinkel på skolepolitiken. En holdning til mobning og et blik for, at en bred folkeskole ikke kan motivere alle med positiv konkurrence – idet der altid vil være nogle, som føler sig som tabere i den tilgang. Lidt mindre flad liberalisme der tak! Så kunne jeg sgu næste melde mig ind som medlem.

  • Ups. Og dette var så faktisk en kommentar til hele jeres rigtig fine politiske program! Godt arbejde!!

  • admin says:

   Hej Jacob, Tak for interessen og din kommentar. Vi ønsker bestemt at skolerne skal arbejde meget aktivt for at bekæmpe mobning. Det er dog vores holdning, at det allerede sker i stor stil, og med stor success, og derfor er det ikke noget vi har taget med. Du skal være meget velkommen til at melde dig en. Som medlem kan du være med til at præge De Grønnes politik, herunder skolepolitikken.

   Vi mener bestemte ikke at alle skal motiveres med konkurrence. Det er de bedste elever vi snakker om her, hvor vi foreslår øget brug af konkurrencer mv mellem de bedste elever på forskellige skoler indenfor fx sport, skak, debat, opfindelser, lyrik mv

Comments are closed.